Når beskjære epletre

Naboen har et gammelt epletre som ikke har blitt beskåret på mange år. Leter du etter instruksjoner for når du skal beskjære frukttrærne, forteller hagebøkene deg stort sett det samme: Beskjæring skal utføres på . Har du ikke beskåret frukttrærne? Der er ingen fastsatt regel for når riktig tidspunkt vil være, men etter.

Husk bare på at epletrær trenger en annen sort epletre for bestøving. Det finnes mange teorier og metoder når det gjelder beskjæring og ingen beskjærer et tre likt. Det viktigste er at målet blir nådd. Lurer du på hvordan epletrær skal beskjæres ? Hageselskapet viser deg hvordan.

Jeg må beskjære epletreet mitt til høsten. Du må også tenke på neste års vekst når du beskjærer , sier Bjerketvedt. Fruktbonde Einar Skjetnemark viser oss hvordan han gjør trær og busker klare for vår! Se hvordan du beskjærer og hvilke kvister du skal ta. Jeg brukte en seriøs norsk bok om beskjæring , og fulgte instruksjonene nøye.

Fortsatt er dette den største tabben jeg noensinne har gjort i . Det står store greiner rett til værs, som jeg er redd vil knekke når det kommer. Og hvis jeg skal beskjære – skal jeg bare kutte litt her og litt der? Vidkronet: Er det vi tenker på som et ”typisk” epletre , med én . Den har nemlig blitt for lang og litt generende når man skal forbi treet.

Etter hvert er epletreet ferdig beskåret for denne sesongen.